Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов видя избора на нов кмет на Благоевград като отличен пример как мажоритарната му система работи срещу ГЕРБ

05 юли 2021, 14:37 часа • 3450 прочитания

"Преди и след националния референдум от 6 ноември 2016 г. разни социолози, политолози и всичколози обясняваха как мажоритарната система в два тура ще бетонира ГЕРБ. Обясняваха и как при мажоритарната система изборите ще бъдат печелени от ценкочоковци". Това написа лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов в личния си профил във Фейсбук.

Припомняме, че победител на местните избори там стана Илко Стоянов, кандидатура на ИТН. Това се случи при изключително ниска избирателна активност. А Трифонов добавя:

"Е, в Благоевград имаше мажоритарни избори в два тура, които така бетонираха ГЕРБ, че даже не ги видяхме на балотажа (бел. ред. - съгласно предложението от неговия референдум, на втори тур отиват първите двама, а на първи тур евентуално печели този, който обере повече от 50% от подадения редовно вот. Защо това изглежда опасно и как самият Трифонов не отрече на ВИДЕОзапис, че с такава система ГЕРБ ще печелят масово - НАУЧЕТЕ ТУК).

Не видях и благоевградчани да са избрали някой като Ценко Чоков, който прави отвличания и пребива хора. Напротив, благоевградчани избраха за кмет един достоен адвокат – Илко Стоянов, издигнат от политическа партия без мощни структури, основана само преди една година.

И така жителите на този прекрасен български град на практика доказаха, че грам не ги интересуват прогнозите на социолозите, политолозите и всичколозите".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес