Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сийка Милева: Прокуратурата не работи по списък

29 февруари 2020, 09:55 часа • 15770 прочитания

Няма списък, прокуратурата не работи по предварително изготвен списък, а по събрани доказателства. Това каза в интервю за БНТ говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя допълни, че не се притесняват да обвинят действащ министър или най-богатите хора в държавата.

"Изпратено е специално запитване до испанските власти. Трябва да е ясно, че прокуратурата ще извърши проверка срещу всяко лице, независимо дали то е действащ министър-председател на Република България", категорична бе Милева във връзка с разследването на испанските власти за къщата в Барселона и допълни, че е нужно време и ще се очаква официална информация.

На въпрос какво се очаква в развитието с връщането на Васил Божков, Милева каза, че прокуратурата е направила абсолютно всичко, но какво ще решат другите държави няма как да се предположи.

Милева съобщи още, че миналата седмица е било повдигнато обвинение към управител на търговско дружество във връзка с къщите за гости.

По повод разследването на приватизацията говорителят на главния прокурор съобщи, че целта е да се информира обществото за евентуално настъпилите щети от приватизационния процес. Милева допълни, че в близките дни ще бъдат обявени и първите сделки, които се проверяват.

Относно ситуацията с коронавируса, Милева информира, че преди месец главният прокурор е възложил на министъра на здравеопазването постоянен контрол на институциите, които отговарят за здравето на хората. Това не е било оповестено, за да не се всява паника.

"Прокуратурата не се занимава с политика. Главният прокурор се стреми да върне доверието в институциите", каза още Милева.

Тя допълни, че е започнала кариерата си като адвокат в Гоце Делчев, след това е била младши следовател, следовател, прокурор в специализираната прокуратура, а след това е командирована във Върховната касационнна прокуратура.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес