Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Радев и Илияна Йотова пристигнаха в Народното събрание

19 януари 2017, 09:57 часа • 4535 прочитания

Новоизбраният президент Румен Радев, придружаван от съпругата си Десислава Генчева, пристигна в Народното събрание за полагането на клетва пред депутатите.

В Парламента влезе и новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова.

В Народното събрание влязоха президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова.

Церемонията започва в 10:00 часа.

Представителна гвардейска част посреща официалните лица пред централния вход на парламента. Председателят на НС Цецка Цачева ще прочете решението, с което ЦИК обявява Румен Радев и Илияна Йотова за избрани за президент и вицепрезидент.

Двамата ще положат клетва пред народните представители в присъствието на Негово светейшество патриарх Неофит. В пленарна зала ще прозвучат националният химн и химнът на Обединена Европа. Новоизбраният президент Румен Радев ще направи първото си обръщение пред Народното събрание.

На церемонията са поканени да присъстват президентът Росен Плевнелиев, вицепрезидентът Маргарита Попова, министър-председателят в оставка Бойко Борисов, министри от кабинета в оставка, членовете на Конституционния съд, председателите на ВАС, ВКС, ВСС, главният прокурор Сотир Цацаров, представители на дипломатическия корпус, на държавни институции, на регистрираните в България вероизповедания.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес