Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Републиканци за България: Осъждаме поредния терористичен акт във Франция

30 октомври 2020, 19:50 часа • 2456 прочитания

Републиканци за България остро осъждат поредния терористичен акт във Франция, съобщиха от партията в своя профил във Facebook. Те се обявяват срещу атаките и уронването на общите европейски ценности.

 

"Присъединяваме се и подкрепяме лидерите на 27 държави от ЕС, които призоваха света „да работи за диалог и разбирателство между общностите и религиите, а не за разделение“ и изразяваме своята солидарност с френската държава. От Републиканци за България сме шокирани от терористичните действия обхванали Франция и се обявяваме срещу атаките и уронването на общите европейски ценности", се посочва в съобщението.

Републиканците заявяват още, че сме свидетели на началото на остър религиозен конфликт и опасна бруталност сред обществото във Франция. "Извършената терористична атака в Ница, е резултат от примера, даден от терориста, убил учителя Самуел Пати в парижкото предградие", пише още в съобщението.

От партията допълват: "Длъжни сме да се замислим за предизвикателствата, пред които са изправени обществата ни и да не забравяме, че човешкият живот, права и свободи, върховенството на закона, демократичните ценности и институции са гарант за начина на живот в свободния свят, който сме длъжни да съхраним".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес