Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реформатор посочи кои са имената, дискутирани за нов премиер

20 декември 2016, 09:00 часа • 2704 прочитания

Зам.-председателят на СДС Румен Христов, Найден Зеленгорски и Петър Москов – това са три от имената, които са обсъждани за премиер на България при правителство с мандат на Реформаторския блок. Това заяви зам.-председателят на Реформаторския блок Борислав Великов.

От ГЕРБ твърдо няма да участват в нов кабинет Бойко Борисов, Владислав Горанов и Томислав Дончев, съобщи Великов. Не било говорено и за министри на „Патриотичния фронт”. И ГЕРБ, и Патриотите изглеждат предразположени към трите имена – предстои в рамките на Реформаторския блок да решим кой да е, каза Великов пред Нова телевизия. Той изброи как правителството ще събере парламентарна подкрепа – ГЕРБ, „Обединените патриоти” т.е. и „Атака”, БДЦ, плюс „няколко независими”. Така ставало мнозинство от 140 депутати.

Великов отрече и, че остатъкът от Реформаторския блок угажда на Бойко Борисов за Избирателния кодекс. Той обяви като „важен за обществото законопроект” прословутият законопроект за антикорупция на Меглена Кунева, който катастрофира два пъти.

Великов посочи, че от името на своята партия настоява за Програма за развитие на Северозападна България. Политикът не се съгласи, че този кабинет ще живее толкова малко, че няма да има време за нищо друго, освен за промяна на Изборния кодекс, така че да бъде въведена мажоритарна система за избор на депутати в два тура, с абсолютно мнозинство, както предложи "Шоуто на Слави".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес