Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест "България - Независима от Газпром" пред президентството (ВИДЕО)

05 август 2022, 19:56 часа • 7355 прочитания

Протест под наслов "България - Независима от Газпром" се провежда пред президентството. Той е свикан от  "Демократична България" и е по повод газовата политика на новото служебно правителство.

Протестиращите скандират: “Мафията вън”, “Тук не е Москва”, "Оставка!" и "Предател". Има засилено полицейско присъствие, като движението по бул. “Цар Освободител” засега не е блокирано.

„Срам ме е от това, което се случва, и Радев трябва да си ходи по най-бързия начин още утре“, заяви протестираща. „Виждаме как нашето служебно правителство активно руши създаденото от редовното такова, първите прозападни стъпки бяха тотално разрушени и ни вкарват в зависимост от Русия. България е в ЕС, в НАТО, ние не сме Москва“, категоричен бе демонстрант.

"Няма да позволим реставрация на ролята ни на задунайска губерния! С всички свои действия до момента служебният кабинет показва, че сменя геополитическата посока на България и ни води към зависимост от “Газпром”, саботирайки енергийната диверсификация на страната. Служебното правителство на Радев използва процедурни хватки, за да попречи на сертифицирането на интерконектора с Гърция, по който можем да получаваме по-големи количества евтин азерски газ", категорични са организаторите.

Протест на същото място и час е обявен и от граждански активисти от скорошните антиправителствени демонстрации. От движение „Ние идваме!" също призоваха привържениците си да се включат в протеста. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес