Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолог: Конгресът на БСП даде зелена улица на листите на "Левицата"

13 февруари 2023, 10:26 часа • 1537 прочитания

Пилотологът доц. Татяна Буруджиева коментира по БНР конгреса на БСП, на който бяха изключени 14 души:

"Това беше един от очакваните ходове от страна на Корнелия Нинова, хората от обединяващата се левица извън БСП, за да конкретизират своето участие в изборите. Те очакваха Нинова да изключи представителите на другомислещите, за да се съгласят най-накрая директно да участват в избори в една друга формация. Реалният резултат от конгреса на БСП е, че той даде зелена улица на листите на "Левицата"".

ОЩЕ: Изключените опозиционери от БСП смятат да съдят Корнелия Нинова

По думите й конгресът трябваше да изиграе ролята на отваряне на периферии, а не на затваряне на ядра. Всяко изключване от една партия води до изключване на част от избирателите на пази партия, обясни Буруджиева. За изключените тя коментира:

"Това са изборджиите на БСП - хората, които знаят как да правят избори и да постигат резултати от БСП, но те не са от най-енергичните".

"Кампанията при левите избиратели ще е решаваща. Там е битка на интерпретациите. Там е "битка за промиване на мозъци", добави мнението си тя.

Според нея непрекъснато се налага БСП да обяснява, че води лява политика. БСП започва да успорва собствения си електорат с други партии, подчерта политологът и обясни, че партията се опитва да запази избирателите си, които иначе биха гласували за "Възраждане" .

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес