Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партията на Корман Исмаилов излиза от РБ и тръгва с ДОСТ (ВИДЕО)

03 февруари 2017, 14:36 часа • 5842 прочитания

Партията на Корман Исмаилов излиза от Реформаторски блок (РБ) и тръгва с ДОСТ. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Петър Москов на специална пресконференция днес, предаде репортер на Actualno.com.

По думите му РБ приема с разбиране тази позиция: "Но за нас сътрудничеството е неприемливо".

Москов няколко пъти повтори, че РБ е взел решение да не работи в конфигурация, когато тя е част от ДОСТ: "РБ не може да участва с НПСД на изброите, като съюзник на Местан."

Относно заявлението на служебния министър на здравеопазването Илко Семерджиев Петър Москов заяви:

"Няма да коментирам, но от това, което видях и чух като тези на министерство на здравеопазване, това са тезите, които БСП и ДСП развиваха две години. Ще имаме възможността да отговорим много точно и ясно."

Москов намекна, че с искането да се въведе електронната здравна карта ще обслужат определени фирми, което ще струва 70 млн. лв. Той уточни, че пръстовият идентифиатор е струвал 400 хил. лв. и "беше напълно безплатен за българския данъкоплатец."

"Нямате ли умора от това на всеки 2-3 седмици да се повява нова партия, от което в изборния процес не настъпва промяна, а единствено, което се случва е, че партиите от прехода ще продължат да определят положението в момента. Няма да се уморя да пледирам за разум", каза още Петър Москов.

На въпрос на Actualno.com дали при така създалата се обстановка с напускането на Блока на партията на Корман Исмаилов, дали има опасност друга партия да си тръгне от РБ, Москов категорично заяви: "Не"!. Отново казвам, че не става въпрос за нещо различно, освен за цивилизован разговор. Благодаря на г-н Исмаилов, че много точно и коректно предаде позицията на партията. Тази раздяла при такова окончателно решение на МПСД настъпва при цивилизован начин, а не с крясъци, отбеляза още Москов.

"Блокът ще се яви на изборите различен и разширен", коментира още той.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес