Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото лице на ВСС обеща да си покаже телефона, не каза кога

21 януари 2016, 07:38 часа • 3287 прочитания

Г-н Христо Иванов ме провокира. Това заяви в ефира на БНТ новото лице на Висшия върховен съвет (ВСС) Димитър Узунов. Изненадващо той беше избран набързо вчера (20 януари) на мястото на Соня Найденова, след като от няколко месеца насам излизат разпечатки от разговорите на съдия Владимира Янева със съдия Румяна Ченалова и Янева сочи точно Узунов за връзката на Бойко Борисов с ВСС. Узунов е член на съвета, избран по предложение на премиерския съветник Янев Янев и се подозира, че той е пратил SMS-а до Бойко Борисов, с който го уведомява, че председателят на ВКС Лозан Панов е поискал от Съвета отново да призове Борисов заради „Яневагейт”.

Узунов обяви, че във въпросния ден от 9:30 до 12:15 не е имал комуникация с никого. Не ме притеснява да покажа разпечатка – ще я обявя, да видя тогава реакцията на г-н Иванов, добави той, визирайки че точно бившият правосъден министър посочи името му като "изпращач" на SMS-а.

Не мога да гадая кой е автор на SMS-а – може да е от ВСС, може да не е. Искам да кажа и, че прозрачността в работата на Съвета въобще не е малка. Но смятам, че може да се разшири още – да се предават заседанията онлайн, добави Узунов.

Попитан за отношенията му с Яне Янев, Димитър Узунов каза, че просто Янев го е предложил. За Соня Найденова коментира, че „не е лесно да си деен”. Тя ще продължи да работи, заяви новото лице на ВСС.

Искам да помоля да се престане с критиките към отделни съдилища, искам да бъде показано кой е пратил SMS на Бойко Борисов, каза още Димитър Узунов. Той обеща и да се оттегли, ако „не може да понесе целия товар”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес