Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мария Габриел се срещна с виетнамския външен министър, обсъдиха цифровизацията

02 февруари 2024, 21:15 часа • 1380 прочитания

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с министъра на външните работи на Виетнам Буй Тхан Шон. За срещата съобщи Габриел в профила си във Фейсбук.

България и Виетнам имат традиционно добри отношения, като през 2025 г. ще отбележим 75 години от установяването на дипломатическите отношения, посочи Мария Габриел и допълни, че във фокуса на разговора с министъра са били темите цифровизация, енергетика, образование, земеделие, туризъм и информационни и комуникационни технологии. 

Още: България и Турция ще работят за мир в Югоизточна Европа и Черно море

В рамките на срещата българският вицепремиер е благодарила за топлото посрещана на делегацията, ръководена от председателя на Народното събрание Росен Желязков по време на официалното посещение във Виетнам. Българската делегация бе на посещение в страната в началото на януари. Визитата бе по покана на председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хюе.

Още: Мария Габриел: Трафикът на хора е тежко престъпление против личността (СНИМКИ)

Днес и утре Мария Габриел ще участва в министерския форум за сътрудничество с Индийско-тихоокеанския регион, в министерската среща Европейски съюз – Асоциация на държавите от Югоизточна Азия (ЕС-АСЕАН) и в неформалното заседание на министрите на външните работи на ЕС "Гимних" в Брюксел. 

Паралелно на Министерския форум за сътрудничество с Индийско-тихоокеанския регион проведох среща с министъра на външните...

Публикувахте от Mariya Gabriel в Петък, 2 февруари 2024 г.
Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес