Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лица на "Ранобудните студенти" подозират, че полицията ги гони заради Волен Сидеров

26 март 2014, 08:46 часа • 20531 прочитания

През ноември месец миналата година, когато бяха най-сериозните протести, имаше около десетина привиквания от полицията по адресите на нашите родители, без призовка, без повдигнато обвинение, от хора, които не са в униформи и опознавателни знаци. Това заяви едно от лицата на „Ранобудните студенти” Манол Глишев пред Нова телевизия.

По думите на друг от „привикваните” Кирил Чуканов тази практика е започнала на 13-ти ноември, ден след големия студентски протест, при които се стигна до сблъсъци с полицията. По думите на Чуканов двама души – Иванова и Петров, са отишли в апартамента на родителите му, където са твърдели, че студентът е заплаха за националната сигурност.

Сега, по телефона, ни се обаждат от СДВР, тъй като Волен Сидеров е сезирал прокуратурата. Обясниха ни, че призовка можело да се даде по телефона, казват студентите. Манол Глишев пък обясни, че е търсен по телефона от полицита „за справка” в дома на родителите му. Питам се ако г-н Сидеров толкова лесно си служи със СДВР – как, след като той също е следствен и дори не би трябвало да ходи въоръжен, попита Глишев. А огнестрелното му оръжие не е отнето, добави и Кирил Чуканов.

И още – през януари г-н Сидеров си позволи да обвини окупиращите като хора, които нарушават законите на България. Нека припомним, че той многократно нарушава ангажименти, които страната ни е поела към международни партньори, добави Глишев. Според Чуканов Сидеров, с поведението си по отношението на кризата в Украйна, „доближава границата на държавната измяна”.

По думите Глишев обажданията по телефона за СДВР са рутинна процедура – обаждат се, казват си двете имена и телефон за връзка, отиваш и на място в управлението си получаваш призовката.

Междувременно от прокуратурата заявиха, че не разследват нито един от "Ранобудните студенти".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес