Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красимир Каракачанов: Модернизирането на българската армия вероятно притеснява някого

24 март 2021, 09:25 часа • 2882 прочитания

"ДАНС и прокуратурата си свършиха работата. Аз зная много неща от много време, не съм вдигал шум, за да не преча на разследването. Всеки, който се е ангажирал да работи за чужда държава трябва да си понесе наказанието. Една държава, ако няма служби за сигурност няма как да лови чуждите шпиони. Трудно може да се каже, че са изнесли сериозна информация. Повечето от информацията е публична. Причината за този шпионаж според мен е, че последните четири години българската армия започна да се модернизира и да става по-силна. Вероятно притеснява някого." Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предизборно интервю по bTV.

"Полковник Петър Петров беше помощник в една от дирекциите на МО. Да, той бе награден от мен. Военнослужещите се награждават, когато имат дълга служба и без забележки. Аз не съм работил непосредствено с него. Разбрах, че този случай е под наблюдение вече над шест месеца. Знам много неща и то от много време, но никога не съм вдигал шум, за да не пречим на службите и разследването. Всеки един, който работи за чужда държава, трябва да си получи заслуженото", допълни още той. 

По думите му, "кампанията в локдаун протича по един особен начин. За първи път се случва такова нещо в България, но каквото – това! Ние вече сме обявили нашите приоритети. Те са ясни – доходи, семейство, сигурност. Когато говорехме за минимална пенсия от 300 лева никой не вярваше, че ще се случи, но ние го направихме. Разбира се все пак това е заслуга на цялото общество." 

"Кампанията е към своя край. Защо да се връщаме в началото ѝ? Раздялата със Симеонов се наложи, защото такова беше мнението, настроението и гласуването на близо на 85% от нашите членове и структури. Това бе тяхно желание и ние го изпълнихме", коментира още  Каракачанов.

От своя страна лидерът на партия "ВОЛЯ" Веселин Марешки заяви, че когато влезе в новото Народно събрание "ще изхвърли имунитета си": "Не заради делото, което имам, а защото съм инициатор на референдум, че този имунитет е безсмислен и не може политиците да имат повече привилегии от останалите българи."

"Обединихме се с Валери Симеонов, защото има силни позиции. От НФСБ правят силна кампания. Ние приехме техните точки, те приеха нашите. Това е обединение на патриотичния вот в България.  Мисля, че ние ще сме изненадата на тези избори. Считам, че след изборите ще има едно стабилно правителство", прогнозира Марешки.

Той допълни, че до момента кампанията му е излязла около 500-600 хиляди лева, но с Валери Симеонов делят разходите.

"Да, имам скъпи автомобили. Аз съм богат човек. Със сигурност през последните четири години станах по-богат, защото фирмите ми работят успешно. За щастие и двамата ми бизнеса работят в пандемията", допълни още Веселин Марешки. 

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов изрази увереност, че ще влезе в следващия парламент. 

"Виждам как самият интерес към нас расте и хората питат за среща. Някакви формации и лидери може да се наричат патриоти, но не виждам нищо патриотично в това, което са направили", каза още той.

Костадинов заяви, че партията му не се финансира от чужда държава: "Тези слухове се пускат от други, които получават такова финансиране."

В коментар за шпионския скандал Костадинов заяви: "Американски агенти се правят, че ловят руски агенти. Няма човек в страната, който да вярва и мисли, че това което беше казано е нещо, което отговаря на истината. В 21 век 6  души ще шпионират модернизацията на българката армия - модернизацията на нещо, което почти не съществува. Един измислен скандал, за който ще плащаме всички, ще ни струва много пари в Страсбург."

"България трябва да гледа себе си, вълнуваме това, че плащаме големи суми за здравеопазване, НЗОК получава все по-голямо финансиране, а резултатите са все по-трагични. Тези мерки убиват не само икономиката, но и нацията и държавата. Ако "Възраждане" управляваше нямаше да има мерки, а НОЩ щеше да бъде разпуснат. ЕС в таз си форма представлява заплаха за европейската цивилизация", заяви още Костадин Костадинов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес