Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Журналист: Това правителство е единствено възможното, основният проблем е колко дълго ще изкара

02 юни 2023, 20:15 часа • 2674 прочитания

"Това правителство е единственото възможно, то е коалиция формално погледнато, но не означава, че е безпринципно. Това не е брак, това са реалностите, които са единствено възможни в този момент". Така коментира кабинета "Денков - Габриел" журналистът Веселин Стойнев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Основният проблем е колко дълго ще изкара този кабинет и дали други сили няма да се намесят в него. Това правителство ще бъде изключително нестабилно и стабилността ще дойде, когато започне да жъне някакви успехи. Трябват му 2-3 месеца. Ако успее да свърши нещо видимо за хората, ще се окаже стабилно, ако не – ще си отиде", коментира журналистът. "По-голяма нестабилност от тази, която имаме в момента, не би могло да имаме", категоричен бе той. 

В студиото бе и психиатърът Цветеслава Гълъбова. По думите й управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е "безпринципно". "Имаме нужда от работещ парламент, но всичко трябва да е стабилно, не овъртолено в зависимости. Ще отидем на избори, няма нищо страшно. Това правителство и тази коалиция нямат доверие след всичко, което се случи. Избирателите на тези хора са излъгани. Кирил Петков миналата година арестува Бойко Борисов", каза тя.

Според Цветеслава Гълъбова правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма да просъществува дълго. "Нека да извадят чисти хора. Затова сега има сериозни центробежни сили в коалиционните партньори. Има нормални, честни хора, които са отвратени от дебелоочието на своите лидери", каза още тя.

КОИ СА МИНИСТРИТЕ В КАБИНЕТА НА ГЕРБ И ПП-ДБ ТУК!

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес