Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яне Янев: Защо се следи за срещите на Пеевски с Цветанов, а не се види Мая Манолова с братя Галеви?

06 юли 2014, 18:18 часа • 27119 прочитания

Имах много интересна информация за адвокатската дейност на Мая Манолова по случая на братя Галеви. Въобще по отношение на Кюстендил и Дупница Европейската комисия има една особена „слабост” – това са ѝ любими дестинации във връзка с прокуратура и следствие, заяви лидерът на РЗС Яне Янев във „Всяка неделя”.

Убеден съм, че след 5 октомври България ще влезе в нова фаза на развитие – фаза на възмездие, добави Янев. Случаят с братя Галеви е пълен позор и е венец на корупцията по високите етажи. Сегашното правителство си има в МВР една дирекция „Политически поръчки”. Йовчев дава поръчка да видят посещенията на Пеевски при Цветанов, след 15 минути те вадят справка и след още 15 прокуратурата пуска прессъобщение как се разследва това. Това ли е най-големият проблем на България, попита лидерът на РЗС.

Яне Янев даде за пример за корупция и делото на Марио Николов и Любомир Стойков по САПАРД. Това е знаков пример за Европейската комисия, че нищо не се прави за корупцията, каза Янев. Той заяви още, че Агенция „Митници” е осъдена за 500 000 хиляди лева. Това било заради оставена залежала стока.

Яне Янев каза още, че Раднево е град, феодализиран от шефа на Районния съд, който заемал поста вече няколко мандата. Той дори си имал група в Общинския съвет.

Големият проблем на България е поговорката „Гарван гарвану око не вади”. Това трябва да се промени, смята Янев. Нека земеделският министър Димитър Греков да признае, че големият ковчежник в Държавен фонд „Земеделие” е Моника Станишева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес