Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Исмаилов предизвика Пеевски на дебат

14 април 2014, 13:21 часа • 22196 прочитания

Лидерът на партия "Свобода и достойноство", която е част от Реформаторския блок и бивш председател на младежкото движение на ДПС Корман Исмаилов покани кандидата за евродепутат на ДПС Делян Пеевски на дебат.

На специална пресконференция, на която се обсъждаха земеделските проблеми и опита на почетния председател на ДПС Ахмед Доган да подмени земеделския вот, Исмаилов отправи предизвикателството си към неуспелия шеф на ДАНС.

По думите на говорителя на Реформаторския блок Радан Кънев в основата на всички политически фалшификати, като ДПС, "Атака", проекта „Бареков” и всички други създавани през годините, винаги са стояли БСП.

Моделът „Доган” унищожи българското земеделие, не бива да допуснем да се прехвърли и в Европейския парламент, заяви Корман Исмаилов. Реформаторският блок няма да остави смесените региони на машата - Пеевски. С наложените от сараите номинации се предлага поредната подмяна и лъжа на избирателите. Ще водим активна кампания срещу модела „Доган”, който е антиевропейски. Очаквам включването на г-н Пеевски в евролистата на ДПС, за да го призова на дебат за положението на тези региони и техните европейски перспективи, коментира още бившият лидер на младежкото движение на ДПС.

Моделът „Доган” предлага ново менте на българските избиратели – проекта „Бареков”, в който един депутат от БСП, свързан с проекта „Южен поток”, се домогва да подмени земеделския вот – Румен Йончев.

Задачата на този човек е да застане на пътя на европейските средства и да обособи тези пари за лична изгода, допълни още лидерът на земеделците Николай Ненчев.

За да се прекрати порочната практика в селското стопанство, налагана от ДПС, реформаторите предлагат следното:

1. Създаване на земеделски гаранционен фонд към Банката за развитие;

2. Инициатива за подпомагане и информиране на земеделски производители за възможности за европейско финансиране;

3. Създаване експертна група, която да събира, обработва, анализира и насочва към компетентните институции всички сигнали за измама и корупция с европейски средства за земеделие;

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес