Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов: Вероятно няма да участваме в кабинета, но ще го подкрепим (ВИДЕО)

25 май 2023, 11:06 часа • 1970 прочитания

Най-вероятното ни решение ще бъде, че няма да има представители с този политически кабинет, но ще дадем политическа подкрепа в парламента за него. Това коментира лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в парламента. 

Според него кабинет трябва да има именно с втория мандат. Иванов обаче добави, че в момента текат преговори. "Окончателното решение ще бъде взето от нас и от останалите колеги от "Демократична България", когато видим окончателен състав", заяви Иванов. ОЩЕ: Денков: ГЕРБ имат желание за още министри в кабинета (ВИДЕО)

Той обърна внимание, че от "Да, България" имат решение, с което са делегирали на акад. Денков да води разговори с втория мандат. "Нашата препоръка и предпочитание беше за изцяло неутрален и експертен формат. Ние разбираме и ще бъде много важно да има правителство", добави Христо Иванов. 

Припомняме, че в понеделник ГЕРБ - СДС и ПП обявиха съгласие акад. Николай Денков и Мария Габриел да са министър-председатели на ротационен принцип. Идеята е правителството да работи 18 месеца, а министър-председателят да се сменя на 9 месеца, като този, който не е премиер, ще бъде вицепремиер.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес