Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Етническите българи и фасадата в ДПС: Накъде поема партията? (ВИДЕО)

11 юли 2024, 13:30 часа • 7977 прочитания

В ДПС има война. Виждаме днес краткосрочния ефект от тази война - втория мандат за съставяне на правителство вероятно ще отиде при ПП-ДБ. Това заяви в предаването "Студио Actualno" политическият пиар експерт Бояна Бозаджиева.

По думите ѝ обаче вече не е и полезно да има редовно правителство предвид ситуацията в парламентарно представените политически сили. "Това, което трябва да ни вълнува, е какво ДПС ще има в утрешния ден: дали то ще се върне към корените си на етническа партия, която е капсулирана, или ще продължи този ход на отваряне към етнически българи. Независимо, че през последните години виждахме етнически българи в ръководството на ДПС, това по-скоро е фасадно действие, а зад фасадата е имало едно усещане и страх да не се случи така, че в ръководството да преобладават етнически българи", коментира Бозаджиева. "Моята прогноза е, че ДПС ще се капсулира и този процес на отваряне, както го представяше Пеевски, ще бъде стопиран", смята политическият експерт.

Според Бояна Бозаджиева Ахмед Доган държи духа на партията като неин създател, но от друга страна, е налице Делян Пеевски, който действа прагматично. "Доган има своя орел на създател на Движението, Пеевски пък беше от тези председатели, които са по-близко до избирателите - как ще завърши това обаче, не знаем", отбеляза още Бозаджиева.

Ще има ли правителство с втория мандат, ако ПП-ДБ вземат папката от държавния глава заради разцеплението в парламентарната група в ДПС - целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес