Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десислава Атанасова призна: ДПС ще участва в управлението на регулаторите

06 декември 2023, 08:31 часа • 1683 прочитания

Парламентарната група на ДПС ще участват в управлението на регулаторите с 1/3. Toва заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред bTV. 

Партньорите да спазват думата си

Тя обясни, че в едно партньорско управление трябва партньорите от ПП-ДБ да бъдат наясно, че когато постигнат каквато и да било договореност за Конституцията, за Шенген, за бюджет, за Еврозоната, за законодателна или управленска програма, трябва уговорките да се спазват. Темата здравеопазване интересува пленарната зала на Партийния дом, особено покрай избора на подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), напомни Атанасова, която се надявала да няма повече трусове в здравния сектор. Премиерът дори поела ангажимент, че фактите, които са изложени в доклада на здравния министър не представят нужните мотиви за освобождаването на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

Атанасова се съмнява, че премиерът акад. Николай Денков взима решенията в правителството. Тя не е чула да има гости, икономисти, финансисти, депутати и партии, които да са казали една добра дума за Бюджет 2024. Качеството на законодателството и на законопроектите, които идват от Министерски съвет е изключително лошо, разкритикува още Десислава Атанасова.

Тя очаква от парламентарната група на ПП-ДБ да преразгледат всичките си действия в сглобката. Когато няма коалиционно споразумение и всички теми да са описани там, всичко е въпрос на разговори, каза още Атанасова.

На кого е Калин Стоянов?

По друг ключов политически въпрос затова чий е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, Атанасова заобиколи въпроса и уточни, че единственият министър на ГЕРБ в управлението е вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Още: ГЕРБ оттегля подкрепата си към кабинета, докато няма механизъм за решенията в "сглобката" (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес