Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цацаров и Христо Иванов заявиха, че „свалят томахавките"

16 юли 2015, 11:04 часа • 5642 прочитания

На фона на протести и контрапротести, провокирани от съдебната реформа, главният прокурор и правосъдният министър решиха да "свалиха томахавките", съобщи Дарик нюз.

Смекчаването на тона дойде от Христо Иванов, който прекъсна изявлението на Сотир Цацаров пред медиите, за да призове за спокойствие.

"Помолих хората, които се обявяват в моя подкрепа, да оставят институциите да си свършат работата", заяви правосъдният министър.

По думите му нещата са "докарани донякъде" и не може заради напрежение и грешни фрази всичко да се подложи на риск.

Както Иванов, така и Цацаров заявиха, че са допускали грешки и неочаквано взеха единодушно решение да се обединят около идеята "да свалят томахавките и да вземат писалките".

Припомняме, че два протеста имаше преди два дни пред Съдебната палата в столицата. Единият беше срещу правосъдната реформа, предлагана от ресорния министър, и в защита на главния прокурор Сотир Цацаров. Другият беше в подкрепа на министър Христо Иванов и неговите идеи за промяна в системата.

Демонстрантите, излезли срещу предлаганата съдебна реформа, изнесоха плюшено магаре, кръстено на правосъдния министър Христо Иванов.

Протестиращите, които бяха около 15-20 души, поискаха неговата ставка. 

 Откъм ул. „Позитано" пък се събраха в пъти повече протестиращи, които поискаха оставката на главния прокурор. Сред тях бяха и представителите на Протестна мрежа, които носеха десетки плакати, на които се виждаше силуетът на Делян Пеевски.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес