Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов заговори за джентълменско споразумение преди изборите (ВИДЕО)

10 септември 2024, 18:26 часа • 1104 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за джентълменско споразумение между партиите преди изборите. Това предложение отправи той по време на партийна среща в София.  Според него е честно от сега да се каже на хората какво ще се прави след предсрочния парламентарен вот. 

"Ген. Атанасов казва, че отиват на избори, за да търсят мнозинства, с които да спрат служебните правителства. Ама и ние отиваме за това. Ако аз бях журналист, понеже гледаме няколко сериала, много са готини - ЦИК, какво става с едното ДПС, второто, БСП, "Величие". Логичният въпрос към всеки един, който отива там, е какво ще правите след изборите? Кои са забранените за управление партии? Кои са невъзможните коалиции", смята Борисов. ОЩЕ: Борисов към ДПС и БСП: Справете се сами, не през институциите (ВИДЕО)

Избирателната система

Борисов попита, ако пак няма да има правителство, защо основният дебат в медиите не е промяна на изборната система.

"Дайте да им дадем мажоритарен вот. Не, тази тема не се говори. Да направим гръцката система - който победи, да получава бонус от депутати, за да може да направи правителство", посочи Борисов. Той обърна внимание, че навсякъде в Европа има подобни проблеми, като в нашата страна. 

Дяволите от "Продължаваме промяната"

Лидерът на ГЕРБ поздрави Европейската комисия за това, че е избрала номинацията на Екатерина Захариева, а не този на ПП-ДБ. 

"Както всички знаем в ада - на българския казан дяволи няма. Дяволи се явиха пак ПП-та"ы каза Борисов. 

Той обаче каза, че разделя ПП от ДБ. По думите му много негови колеги от ДБ са се обадили да кажат, че не са съгласни да си кепазят държавата и кандидата. 

"Те прекрасно знаят, че този пост е на ЕНП и няма да получат този пост, каквото и да правят. Това са хора, майка ми Бог да я прости, казваше злосторници. Ако някой е гладен и отиде и открадне нещо - да, това е кражба, престъпление, но той открадва, каквото му се яде. Злосторникът отива и чупи, на него не му трябва. Той чупи уредите за спорт в парка, той не че нещо ще му донесе това, просто иска да извършва подобни действия, затова галено ги наричам злосторници и не се и крия", каза Борисов. ОЩЕ: Politico: Миналото преследва българския кандидат за еврокомисар

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес