Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Работим за отпадане на мониторинга и да изпреварим Румъния

04 февруари 2015, 12:50 часа • 13423 прочитания

Работим много активно, така че препоръките в доклада да бъдат изпълнени и борбата ни ще бъде да отпадне мониторинговия доклад и да бъдем давани за пример пред Румъния. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на блиц контрол, предаде „Фокус”.

„В момента съм възложил на правосъдния министър план, който да приемем като програма, стратегия, във връзка с доклада на ЕК. В рамките на седмица ще бъдем готови и ще имаме такъв план”, добави Борисов.

От своя страна вицепремиерът Меглена Кунева обясни, че една от най-сериозните задачи на правителството е борбата с корупцията. „Още от началото на мандата създадохме система от мерки, които да започнат да преодоляват разпокъсването на различни институции и да видим какъв е извървеният път до сега. Този отчет ще послужи за основа на работата на работната група по стратегията за борба с корупцията, която ще е готова до май. Аз ще координирам работата по тези усилия. Целта е да има един единствен орган, за да се знае кой носи отговорността”, посочи тя. Кунева отбеляза, че ще продължи да има Сметна палата и НАП, но имаме нужда от един орган, който да проверява, както има такъв в Румъния.

Удължаването на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" са от жизненоважно значение за българската икономика, заяви още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Припомняме, че срокът на експлоатация на 5 и 6 блок на единствената ни атомна електроцентрала изтича през 2017 и 2021 г. България вече предприе действия за удължаването на техния живот.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес