Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов нареди на НСО да върне джиповете на горските стопанства

02 декември 2016, 09:50 часа • 4478 прочитания

Министър-председателят Бойко Борисов е разговарял с началника на Националната служба за охрана (НСО) ген. Ангел Антонов и му е наредил джиповете, които са били предоставени на службата, да бъдат върнати на горските стопанства. Това съобщи правителствената информационна служба.

Това се случва, въпреки че началника на НСО е на пряко подчинение на президента, а не на премиера.

Припомняме, че сделката с колите скандализира заради това, че обществената поръчка беше спечелена от съученик на земеделския министър Десислава Танева. Възложители на поръчките са подчинените на Танева четирима директори на горски стопанства в Благоевград, Сливен, Смолян и Габрово.

След няколко месеца екплоатацията, автомобилите обаче се оказаха прехвърлени към НСО, за да се ползват при бъдещото председателво на ЕС от България. Докато дойте то, част от високопроходимите коли станаха част от кортежа на премиера, като често той лично сяда зад волана.

В съобщението на пресслужбата на МС се казва, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са ангажирани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес