Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов изпрати писмо на Пеевски, за да му каже, че ГЕРБ няма да преговаря с ДПС

10 юли 2024, 15:54 часа • 3853 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати официален отказ до ДПС относно готовността за преговори за съставяне на правителство с втория мандат. 

Вчера санкционирания по "Магнитски" съпредседател на движението Делян Пеевски обяви, че ще изпрати писма до всички парламентарни групи, освен "Възраждане", с покана за разговори за правителство с втория мандат.

"В писмото си от днес Борисов потвърждава позицията на ГЕРБ, че няма да подкрепи втори мандат при никакви условия. Решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат. Още: Какво е да си партньор на Борисов и да ти забият нож: Красимир Каракачанов предупреди ДПС (ВИДЕО)

"Оценяваме Вашите усилия като втора политическа сила да съставите кабинет в рамките на 50тото Народно събрание, но различията и противопоставянето между парламентарните групи не създават необходимата база за съставяне на стабилно правителство”, се казва още в писмото.

"Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание", завършва председателят на ГЕРБ. Още: "Кукловоди дискредитират демокрацията": Германски депутат иска Европа да спре Борисов и Пеевски

Припомняме, че "Продължаваме промяната - Демократична България" все още няма категорична позиция за това как да се действа с втория и третия мандат.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес