Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бареков пак дразни Борисов, ГЕРБ иска доказателства за приказките на бившия журналист

12 март 2014, 17:20 часа • 34073 прочитания

Твърденията на Николай Бареков, че Бойко Борисов може би участва в кръгове за пране на пари и че е свързан със собствеността на Нова телевизия предизвикаха ответна реакция.

От ГЕРБ излязоха с официално съобщение, че искат незабавно самообявилият се за "нов политик с нов морал" Николай Бареков да предостави доказателства за твърденията си, че Бойко Борисов участва в схеми за пране на пари, както и че е свързан със собствеността на Нова телевизия. В противен случай ще считаме, че за пореден път Николай Бареков лъже, клевети и въвежда в заблуждение българските граждани.

"От ПП ГЕРБ напомняме, че председателят на партията Бойко Борисов вече е завел няколко съдебни дела срещу Николай Бареков, именно по повод отправянето на откровени лъжи, клевети и обиди. Напомняме също, че до момента Бареков бяга от съда и не се явява на делата.

Ако и този път той не предостави доказателствата за поредните си клевети по адрес на председателя на ПП ГЕРБ, Бойко Борисов ще се възползва от законовото си право да защити името си в съда.

Намираме поведението на "новия политик" за истеричен политически опит да избяга от поемането на отговорност, включително и съдебна. Настояваме всички намесени в скалъпения скандал на Бареков да реагират по надлежния ред, установен от законите в страната", се казва в съобщението на ГЕРБ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес