Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бареков: Ако не ни поканят на разговор, гласуваме с "не"

06 ноември 2014, 13:56 часа • 12170 прочитания

Парламентарната група БДЦ няма да подкрепи правителството при гласуването в Народното събрание, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Той обаче остави вратата открехната, защото ако политическата му формация бъде поканена на разговор, може и да промени позицията си.

"При положение, че не сме поканени на разговор, нямаме друг избор освен да гласуваме с "не" и да преминем в опозиция, но днес имаме коалиционен съвет и всичко е възможно", заяви той.

Според него правителство на ГЕРБ и РБ, подкрепено от ПФ и АБВ, няма ясен идеологически профил.

Бареков обвини АБВ, че е лява партия, която защитава руските интереси, а ПФ - в краен национализъм. "В правителството ще има несъвместими идеологически формации. В него няма център, има крайно ляво и крайно дясно", коментира още лидерът на ББЦ. Той смята, че се е заформил "тюрлю гювеч" между ГЕРБ и Реформаторите, "но в момента, в които пресолиха манджата с патриотите и с АВБ, стана буламач".

Бареков оцени шансовете на бъдещия кабинет да успее като много малки. Въпреки това той се надява днес следобед ББЦ да бъде потърсена за разговори.

"Аз не съм обиден, че не са ме канили на разговори, защото съм евродепутат, но моите колеги чувстват известна обида, защото те имаха голяма желание да работят и спазваха добрия тон", призна Бареков.

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес