Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андрей Гюров: Продължаваме да мислим, че вторият мандат е шанс за страната

04 януари 2023, 19:15 часа • 2462 прочитания

Продължаваме да мислим, че вторият мандат е истински шанс за страната. Правим всичко възможно дори и малък този шанс да бъде максимално използван. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ Андрей Гюров, председател на парламентарната група на "Продължаваме Промяната".

По думите му политиката за разлика от математиката не е толкова точна наука. "Това, че декларацията беше разпределена по комисии, е начин да се замете този документ под килима. Можете да бъде внесена за обсъждане в дневния ред на Народното събрание още утре, без да минава през комисии", допълни Андрей Гюров.

Според Гюров декларацията, предложена от "Продължаваме Промяната", е конкретна. Той окачестви ситуацията като "игра на политическо его". Андрей Гюров поясни, че поведението на БСП е изненадващо, свързано с вътрешнопартийни съображения. Прогнозира, че при нови предсрочни парламентарни избори ситуацията няма да се промени.

"Нито една от партиите няма възможност да създаде свое правителство или да формира коалиция, която да осигури мнозинство. При третия мандат има много неизвестни, важни решения не трябва да се взимат под условности. Въпросът е къде е границата между компромиса", коментира Андрей Гюров и подчерта, че от ПП на този етап не са обсъждали възможности с третия мандат. Ако отиде при "Демократична България", те ще участват в бъдещи разговори за евентуално правителство.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес