Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адв. Н. Хаджигенов: Връщането на Бююк е типично за тоталитарните режими, какъвто е този на Борисов

12 август 2016, 08:33 часа • 5037 прочитания

Откога МВР спазва законите? МВР е най-големият нарушител на законите. У нас има тоталитарен режим тип "Ердоган", просто по-мек. Някой се е обадил и е взел политическо решение. Това е типично за тоталитарните режими, какъвто е режимът Борисов. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов в коментар за екстрадирането на турския гражданин Абдулах Бююк пред bTV.

На въпрос дали Бююк може да обжалва екстрадирането си Хаджигенов каза: "Как да обжалва? Ще обжалва от Диарбекир или от майната си където е заключен?" Според него в Турция ще въведат смъртно наказание, а после ще има специализиран съд.

Хаджигенов не се поколеба да коментира и похвалата на Ердоган към Борисов: "Естествено, че ще го похвали, те са така диктаторите, защото са малко."

Адвокатът изрази и мнение за министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова: "Тя не е вицепремиер, тя е вместо министър на вътрешните работи, тя разбира от вътрешни работа, колкото аз разбирам от ветеринарна медицина. За нея законът няма значение, има значение какво е казал началникът ѝ."

Лидерът на партия „Нормална държава” Георги Кадиев определи като скандално решението да предадем на Турция бизнесмена Абдуллах Бююк. Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът Румяна Бъчварова буквално осъдиха на смърт един човек, изпращайки го в Турция, подчерта той. В живота не всичко е право и дипломация, има и човешки ценности, смята Кадиев.

По думите му българските власти прекрасно са знаели, че връщат Бююк в държава, в която току-що бяха уволнени 5000 съдии, която иска да върне смъртното наказание, която ще смаже този човек без никакво съмнение.

Очевидно Турция по някакъв начин умее да оказва натиск върху премиера Бойко Борисов. Това е минало през него, Бъчварова просто загуби лице в тази ситуация, посочи Кадиев.

Според него по-големият удар върху България е от чисто морална гледна точка. „Това на мен ми прилича на сделка. Или плащаме някакви стари грехове, или е сделка за бъдещи печалби”, предположи Кадиев.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес