Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адемов обясни как могат да се увеличат пенсиите

12 ноември 2019, 16:47 часа • 2564 прочитания

Пенсиите могат да се увеличат чрез високи нива на заетост, високи заплати и високи доходи. Това каза народният представител от ПГ на ДПС д-р Хасан Адемов по време на дебата по бюджета на ДОО за 2020 г..

„Няколко думи за по какъв начин могат да бъдат увеличени пенсиите. Според ДПС, за да разчитаме на значително увеличение на размера на пенсиите, трябва да има високи нива на заетост и то в икономически действия с висока принадена стойност.

На следващо място трябва да има високи заплати, високи доходи, трябва да има сериозни реални, а не част от доходите да отидат в сивия сектор, постъпления в ДОО“, заяви Адемов.

Според него има друг по-ексцентричен начин. „Като например преизчисляването на всички пенсии. Това са скъпи инструменти, те са възможни, но за тях трябва да се потърси солидарност както между поколенията, така и до всички осигурени лица“, допълни още д-р Адемов.

„Обсъжданият бюджет на ДОО без да засегнем щекотливата тема за минималните осигурителни доходи на регистрираните земеделски производители няма как да име. 88 161 са регистрираните през стопанската 2019-2020 г. , като още 5 076 г. са регистрираните тютюнопроизводители.

От тях при 400 лв. минимален осигурителен доход, осигуряват се само 36 000 земеделски производители“, допълни още д-р Адемов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес