Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдивски ученици изработиха рекордно дълга мартеница

01 март 2019, 17:38 часа • 1271 прочитания

Ученици от средно училище „Свети Свети Кирил и Методий” направиха рекордно дълга мартеница. Навръх 1 март стотици възпитаници на учебното заведение се хванаха за ръце и обиколиха цялото училище, като заедно държаха мартеницата.

Заедно с учениците, на рекордно дългата мартеница в голямото междучасие се хванаха техните учители, директорът Таня Николова, както и кметът на район „Западен“ Димитър Колев със своите заместници. По този начин всички те символично свързаха белите и червени конци като израз на приятелство и толерантност.

Изработването на най-дългата мартеница вече се превърна в традиция за училището, като това е четвърта поредна година, в която се провежда. Инициативата се провежда под наслов „Не на агресията! Ние творим заедно! Да завържем училището ни с най-дългата мартеница!".

По-рано днес първолаците в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ отбелязаха и 100 дни на училище. Това е друга превърнала се вече в традиция инициатива на учебното заведение. Пред родители, учители и гости малчуганите демонстрираха колко много са научили в първите сто дни откакто ходят на училище.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес