Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдивчани с молитва в памет на жертвите на пътя

18 ноември 2018, 13:31 часа • 1099 прочитания

Да се променим, още в семейството, в отношенията си с другите, в света- тогава ще намалеят и безумните жертви, които даваме по пътищата. Това е поуката, извлечена лично от ст. инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ- Пловдив, който е известен с неуморните си опити да подобри пътната обстановка още с възпитанието на децата в детските градини. Но след поредната черна статистика и той е убеден, че ако ние самите не се пазим, няма кой да ни опази.

Днес той присъства в митрополитската църква "Света Марина" в Пловдив, където имаше служба за всички загинали и ранени по пътищата. Не бяха много миряните, но си личеше, че повечето от тях имаха и конкретен личен повод да присъстват. 830 са тежките катастрофи по пътищата на Пловдив и областта само от началото на тази година досега, 69 души загубиха живота си нелепо и няма причина да утеши близките им, 1065 са ранените, много от които остават с трайни последици след фаталния миг.

Безумието по пътищата очевидно се нуждае от по-висша намеса, за да престане да бъде обичайното зло, което отнема живота ни и ни осакатява. Подобни служби за измолване на разум на пътя имат и другите вероизповедания в Пловдив.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес