Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осъдиха пиян шофьор, въртял гуми с дете в колата

09 октомври 2020, 08:06 часа • 1501 прочитания

42-годишен мъж бе осъден на 2 години затвор. Управлявал автомобил пиян, а вътре имало жена и дете. Изследване с дрегер е показало, че концентрацията на алкохол в кръвта му е била 1,76 промила. Наказанието си - "лишаване от свобода" - мъжът ще изтърпи при „общ“ режим. Освен това, той се сдоби и с глоба в размер на 600 лева. Нарушителят е лишен и от правоуправление на моторно превозно средство (МПС) за срок от две години и половина. До момента 42-годишният мъж е бил осъждан няколко пъти. Имал е и предходни нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

Ситуацията, довела до налагане на наказанието му се разиграла на 22.08.19 г., когато в Пловдив той се е качил на "БМВ"-то си пиян. Към 04:00 ч. мъжът управлявал лек автомобил по булевард „Цариградско шосе“. До него пътувала жената, с която живеел. На задната седалка седяло нейното малолетно дете, което било около 7-годишно г., което било без предпазни колани. По това време по булеварда се движел автопатрул на 6-то РУ – Пловдив. Полицаите забелязали, че водачът на автомобила правел опасни маневри, а именно въртял гуми, близо до бензиностанция.

Той бил спрян за проверка от полицейските служители. Така било установено, че управлява колата след употреба на алкохол. Освен това, не носел в себе си шофьорската си книжка. Пред полицаите заявил, че излязъл, за да си купи цигари, като преди това бил изпил „две – три водки“. По думите му, детето го било накарало да върти гумите. Присъдата на Пловдивския районен съд не е влязла в сила и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес