Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остава неясно ще има ли магазини в два от подлезите в центъра на Пловдив

13 юни 2019, 17:59 часа • 2862 прочитания

Единодушно, с 37 гласа „за“, Общинският съвет гласува да бъдат отложени за следваща сесия двете точки, в които се обсъжда прекратяване на процедурите за отдаване под наем за 5 години на магазините в два от подлезите в центъра на Пловдив. Предложенията, които засягат подлезите до Централна поща и аптека „Марица“, бяха направени от заместник-кмета по общинска собственост Димитър Кацарски.

Заради заложените предварително в дневния ред на днешната сесия точки, в залата на общинския съвет дойдоха търговци от подлеза при Централна поща. Те се обявиха против предвидения ремонт и новата визия, заради която се предвижда павилионите да бъдат премахнати. След обсъждане с председателя на Общинския съвет Савина Петкова единодушно беше решено двете точки да отпаднат от днешното заседание и да бъдат сериозно разгледани на следваща сесия.

Предложението на Димитър Кацарски за премахване на магазините се налага заради плановете за ремонт, който да превърне двата подлеза в изцяло пешеходна зона. В края на февруари обаче съветниците одобриха провеждането на процедури за отдаване под наем в продължение на пет години. Дали това решение ще бъде отменено, ще стане ясно на някоя от следващите сесии.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес