Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Общинари от Пловдив оставиха колите си за кратко в седмицата на мобилността

19 септември 2020, 14:57 часа • 1626 прочитания

Колегиална надпревара към върха на хълм Бунарджика организираха служители на 2 общински предприятия по повод "Европейската седмица на мобилността". В активното ходене по алеите се включиха инспектори от Пловдивския общински инспекторат и Общинска охрана. Те бяха водени от директорите – Борислав Димов и Димитър Палашев, подкрепени от ръководството на „Градини паркове“ – Георги Николаев и Николай Чунчуков.

Тазгодишната кампания „Чиста мобилност за всички“ се провежда под мотото „Избери как да се придвижваш“, а координатор е Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на община Пловдив. По пътя нагоре и обратно служителите мотивираха и граждани със сериозността, с която участваха в инициативата.

Финалът на "Европейска седмица на мобилността" ще бъде отбелязван с голямо събитие на 23.09.20 г. (сряда) от 17:00 ч., когато служителите на ОП „Общинска охрана“ ще направят велообиколка на Гребния канал, подкрепени отново от пловдивския общински инспекторат и дирекция „Спорт и младежки дейности“. Община Пловдив апелира и гражданите да се включат в инициативата.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес