Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 800 храсти и дървета бяха засадени в парка на Куклен (СНИМКИ)

07 декември 2020, 07:25 часа • 5788 прочитания

Засаждането на над 800 храсти и дървета поставиха началото на залесителните мероприятия в централния парк на Куклен. 780 храста и 26 дървета вече са засадени в източната част на градския парк в Куклен. В следващите седмици предстои залесяване с двойно по-голям брой растения на западната част.

Младите фиданки са от видовете ликвидамбър, червен дъб, гинкобилоба, различни видове ацери, както и екзотичните японски вишни, златен дъжд и магнолии. От иглолистните дървета са различни видове ели, смърчове, кипариси и кедри. Храстите също са с богато разнообразие като хортензия, японска спирея, лигуструм, люляк, котонеастър,евонимус,вайгела, юниперус, нандина и други.

Насочваме усилията си към повишаване на екологичната култура, опазване на околната среда и загрижеността към мястото, в което живеем. Това постигаме чрез реализиране на мерки, допринасящи за осигуряването на по-здравословна, красива и жизнена среда. Искаме обновяването на облика на съществуваща паркова територия да е и повод за гордост за жителите на общината ни, както е било преди 50 години”, коментира кметът на община Куклен Мария Белчева. И допълни, че „растенията са живот, красота и надежда и се надявам, че с общи усилия ще успеем да съхраним новозасадените дръвчета“. Освен новото парково осветление и поливната система, централната градска част на Куклен има и функциониращо видеонаблюдение.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес