Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един проблем по-малко пред транспортната връзката "Модър - Царевец" в Пловдив

06 март 2019, 18:44 часа • 3328 прочитания

Пречките пред реализирането на връзката между районите „Южен“ и „Западен“ в Пловдив вече са с една по-малко, след като административният съд е излязъл с решение за отчуждаване на най-големия имот. Това обяви кметът на града Иван Тотев. Съдът е потвърдил цената за имота, предложена от община Пловдив. Така остават още два имота, които обаче са значително по-малки и съответно по-евтини.

Срокът за подаване на оферти за реализирането на мащабния проект „Модър-Царевец" бе удължен до 25 март, след като през първия период за кандидатстване се оказа, че никоя фирма не е подала оферта. Кметът изрази надежда, че с удължаването на срока ще се появи желаеща фирма, която да иска да работи по проекта, който възлиза на 12 милиона лева.

Предвижда се да бъде изграден подлез, който да свързва улиците "Модър" и "Царевец". Той ще минава под железопътната линия София - Пловдив и ще даде възможност за бърза връзка между районите "Южен" и "Западен". В момента на мястото има възможност само за преминаване на пешеходци.

Идеята за изграждането на връзката датира от преди повече от 20 години, като след дългогодишна подготвителна работа най-после се стигна до обявяването на обществена поръчка и евентуалното същинско започване на строителните дейности. 

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес