Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Плевенско започват проверки за дублираща се техника по зимното поддържане

03 декември 2018, 15:32 часа • 851 прочитания

Проверки на дублираща се техника, ангажирана едновременно със зимното почистване на републиканската пътна мрежа и общинската инфраструктура, започват в Плевенска област, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Инициативата е на областния управител Мирослав Петров. Решението за нея бе обявено на работна среща днес, в която участваха директорът на ОД на МВР комисар Красимир Начев, директорът на Областно пътно управление инж. Ивайло Денчев и началникът на сектор „Пътна полиция” Ивайло Иванов, съобщиха от областната управа.

В съвместните проверки ще участват представители на трите институции и на общините в региона. Ще бъдат проверени договорите, с които местните власти подсигуряват поддръжката на пътищата в зимния сезон. Областният управител Мирослав Петров посочи, че всички общини в областта са декларирали своята готовност за зимата. Общините Долна Митрополия и Гулянци до края на годината трябва да подновят договорите си с фирми за пътното поддържане при зимни условия.

На срещата е обсъждано взаимодействието и комуникацията между институциите по зимното почистване, организацията на работата и контролът върху движението на автомобили в усложнени зимни условия.

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес