Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три културни института в Плевен готвят концерт за 20 г. областна управа

04 февруари 2019, 17:19 часа • 2711 прочитания

Три културни института – Плевенската филхармония, Общински хор „Гена Димитрова“ и театър „Иван Радоев“, готвят концерт по повод 20-ата годишнина на плевенската областна администрация. Спектакълът ще бъде на 25 февруари от 19, 00 ч. Програмата включва популярни творби на Панчо Владигеров, Верди, Монти, Родриго, Лехар и др. Входът е свободен, съобщи днес областният управител на Плевен Мирослав Петров. Той благодари на трите института за това, че са се отзовали на неговата покана тази годишнина да бъде отбелязана със съдържателна и класна проява.

Преди концерта в областната администрация ще има среща на всички областни управители на Плевен досега. Те и най-дългогодишният служител в областната управа ще получат от Петров почетни плакети.

„Приехме с много добро чувство това, че сте решили да направите това честване с една колаборация от културните институти на града. Приготвили сме приятна програма от класически произведения, които са известни и достъпни до хората. Диригент ще бъде Деян Павлов“, каза директорът на филхармонията Любомир Дяковски.  

„За хор „Гена Димитрова“ това е поредният престижен и значителен концерт, към който ние се отнасяме с огромно внимание. Благодарим за поканата да участваме. Радваме се, че за пореден път плевенската публика ще има възможност да посети наше участие и да се наслади на бисери от оперното и оперетното изкуство“, допълни Анелия Дечева, ръководител на хора.

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес