Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Талантливият Виктор с нова песен "Не давайте България"

03 март 2016, 20:16 часа • 8273 прочитания

Талантливото момче от Ню Йорк Виктор Велинов поздравява българите с нова песен, посветена на 3 март.

Новата песен на Виктор се казва "Не давайте България". Текстът е на майката на Виктор, а музиката е написал самият той. Аранжиментът е на музикалния му педагог в Ню Йорк Александър Чазов, предаде "Дарик".

Миналата година в навечерието на националния празник той трогна до сълзи много българи по целия свят с видеото на "Откъснатите цветя на България" и направи чистосърдечна реклама на Трънския край, като каза пред медиите, че това, според него, е раят на Земята. По тази причина, месец преди да стане на 9 години, трънчани го обявиха за почетен гражданин на Трън, откъдето са корените на неговата майка Кристина Велинова.

Във видеото, което вече набира популярност в You Тube, с Виктор пеят Мартина Радославова и Нели Минчева, с които момчето записа и първата си песен. В новия запис участва и неговата сестричка Вера.

Кадрите край океана и в българската църква в Манхатън са снимани от майката на Виктор, а монтажът е направен от българската компания "Зографик Филм", чийто собственик е неговият вуйчо Лъчезар Велинов.

"Направихме тази песен с огромна любов към България, но и с малко тъга. Посвещаваме я на всички родолюбиви българи и небългари, които обичат и милеят за България, независимо от националността им, етническия им произход, вероизповеданието и местожителството. Искаме тя да обединява, тъй като общото помежду ни е много повече от различията. Искаме нейното послание да е морална и духовна норма в решенията на тези, от които зависи бъдещето на страната ни", сподели Кристина Велинова за песента.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес