Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След близо 2 години: Хамилтън отново спечели полпозишън във Формула 1

22 юли 2023, 18:27 часа • 1564 прочитания

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън с Мерцедес спечели квалификацията за Гран При на Унгария и ще стартира от първа позиция в утрешното състезание. По този начин той спечели първия си полпозишън в най-комерсиалната автомобилна надпревара от близо две години насам. За последно Хамилтън тръгна от първа позиция в Гран При на Саудитска Арабия в края на 2021-ва.

Люис Хамилтън излъга Макс Верстапен

Люис Хамилтън демонстрира отлично пилотиране и успя да изпревари устремилия се към трета поредна титла във Формула 1 Макс Верстапен с Ред Бул с едва 0.003 секунди. Състезателят на Мерцедес даде време от 1:16.609. По този начин той завоюва своята победа номер 104 в квалификациите във Формула 1.

Стартовата решетка за Гран При на Унгария

От трета позиция утре ще тръгнат пилотите на МакЛарън Ландо Норис и Оскар Пиастри. На пето място днес завърши Гуаню Джоу с Алфа Ромео. Шести е състезателят на Ферари Шарл Льоклер. Седмо място е за Валтери Ботас с Алфа Ромео, а осмото за Фернандо Алонсо с Астън Мартин. Девета и десета позиция са съответно за Серхио Перес с Ред Бул и Нико Хюлкенберг с Хаас.

Наскоро пък се заговори, че има раздор във взаимоотношенията между Хамилтън и Шакира

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес