Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Peugeot-Hansen с първи подиум в Световния раликрос

14 юли 2014, 15:13 часа • 29773 прочитания

Шведският пилот Тими Хансен финишира втори в шестия кръг от Световния раликрос шампионат на FIA, провел се в Мете, Белгия, записвайки първо класиране на подиума за Team Peugeot-Hansen с 208WRX Supercar.

До момента лош късмет не позволяваше на 208WRX да материализира високото си темпо в първите пет кръга от шампионата в силен успех. До Мете, където Хансен записа най-бързи времена за обиколка във втората, третата и четвъртата квалификационни гонки, след което финишира трети в своя полуфинал, а накрая – втори във финала. Съотборникът му Тимур Тимерзянов също стигна до полуфинала, но не успя да се класира за финала, завършвайки четвърти във втория полуфинал. Отборът вече заема комфортното трето място в отборното класиране.

Тими Хансен, състезавал се преди с едноместни болиди, имаше някои разочароващи гонки в Белгия, докато в четвъртата гонка младият швед успя да направи чисто състезание, за да покаже уменията си. Той записа най-бързото време в гонката, което бе с близо 2,5 секунди по-бързо от това на най-близкия му опонент. Хансен натисна колкото може в полуфинала и финала след това, за да се класира на подиума за пръв път през 2014.

Класирането при пилотите оглавява Петер Солберг (Citrоen DC3) със 125 точки, следван от Реинис Нитис (Ford Fiesta) и Тоомас Хеикинен (Ford Fiesta). Тими Хансен и Тимур Тимерзянов са съответно 6-и и 7-и във временното класиране след 6 от 12 кръга, с актив от съответно 78 и 76 точки.

При отборите води Olsbergs MSE/Ford с 221 точки, следван от Marklund Motorsport/Volkswagen, (202 точки) и Team Peugeot-Hansen (154 точки).

Световния раликрос шампионат се отправя за първото си състезание в историята извън Европа, където Team Peugeot-Hansen отново ще има работа. Това ще се случи в Tроа Ривиер, Канада (7 – 8 август 2014)

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес