Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Монтоя пак ще се състезава в Индикар

26 ноември 2013, 10:46 часа • 15713 прочитания

Официално Хуан Пабло Монтоя се завърна у дома. След седем години в НАСКАР, бившият шампион в „Индианаполис 500“ започна отново да се състезава в сериите „Индикар“ за „Пенске Рейсинг“.  Той направи тестова обиколка на пистата „Себринг“ в САЩ.

След тестовото шофиране Монтоя заяви, че това си е било едно доста лудо изживяване, като той се е опитал да се „нагоди“ към обстановката след  дългото му отсъствие от този формат.

„Когато настъпиш педала те връхлитат тонове мощност,  което си е голяма забава. Спирането обаче е малко трудно. В сравнение с това, което карах през последните години, първите няколко обиколки сега ми се сториха ок, но има леко забавяне докато спирачните апарати се нажежат. Ще ми отнеме малко време, докато си възвърна предишната рутина“.

Не е никак лесно за него да възвърне предишните си рефлекси и усет за автомобила след седем години, в които е управлявал заводски тип автомобили.

„Все още ми е трудно да повярвам, че отново съм тук. Гледам автомобил и името си на него и се вълнувам доста“.

За Монтоя все още нещата може да са нови, защото отсъствието му бе много продължително, но определено може да донесе положителен развой на нещата за тима на „Пенске“.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес