Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ян Магнусен ще се състезава в 24-те часа в Дубай

05 декември 2013, 12:16 часа • 18535 прочитания

Новият шампион в Американската серия на Льо Ман (ALMS), Ян Магнусен,  ще пилотира за британския тим „Рам Рейсинг Ферари“, в изданието на 24-те часа на Дубай следващия месец. Пилотът на „Шевролет“, който завоюва втората си титла в ALMS за тази година заедно с Антонио Гарсия, ще пилотира GT3 Ferrari 458 Italia в Дубай на 10-ти и 11-ти януари.  Съотборници ще му бъдат Джони Моулем и Мат Грифин, както и местният бизнесмен, и ревностен почитател на „Ферари“ – Шеер Аря.

Шефът на тима, Дан Шъфълботъм, каза: „Преди Ян да преподпише с „Корвет Рейсинг“ и да бъде потвърден календарът, аз говорих с него да дойде при нас за 2014г., но това не бе възможно, затова съм много щастлив, че прие поканата за това състезание. Ян, Джони и Мат са страхотен екип и очаквам много добро представяне“.

Магнусен, който избра да остане с „Шевролет“ и през 2014 каза: „Съсредоточен съм само върху състезанието в Дубай към момента, което добива все повече популярност. Познавам Ferrari GT3 от състезанието GT Open и предусещам добро представяне“.

За предстоящото състезание на 24-те часа в Дубай ще участват 29 автомобил от клас GT3

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес