Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фелипе Маса си тръгва щастлив

21 ноември 2013, 16:26 часа • 23297 прочитания

Фелипе Маса ще се сбогува с „Ферари“ през уикенда, като заяви, че си тръгва по-скоро като щастлив човек, отколкото като депресиран такъв.  След цели осем сезона и 138 състезания за „скудерията“ , Маса ще „поязди“ болида с червеното конче за последен път в неделя, пред погледа на родните си фенове в Бразилия.

Новата страница в кариерата на 32-годишният Маса ще започне да се пише с тима на „Уилямс“.  През по-голямата част от кариерата си в тима на „Ферари“ Маса бе по-скоро нещо като поддържащ пилот на Алонсо. През 2008г. е един от трудните периоди за  Маса, когато Хамилтън му измъква титлата.

„Имах страхотни години във „Ферари“, но също и много трудни периоди. Все пак обаче аз се чувствам много щастлив. Когато направя ретроспекция към кариерата ми не изпитвам тъга – дори за случилото се през 2008г. В това състезание дадох 120% от себе си. Стартирах от пол позишън, спечелих, дадох най-добро време и всичко това се случи под огромно напрежение. Титлата обаче ми се изплъзна“, спомня си Маса.

„Това, което се случи в Сингапур преди 5 години е неприемливо за мен, не трябваше да се случва, не трябваше да губя титлата там. Но все пак съм доволен от това, което постигнах в кариерата си до момента“, завършва Маса.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес