Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евтини срещу скъпи гуми – какви да изберем?

29 май 2020, 17:34 часа

Всеки водач желае да сложи на автомобила си скъпи гуми от известна марка. За съжаление обаче, финансовото състояние на българите, не е чак толкова стабилно, за да могат да си позволят закупуването на гуми за всеки сезон от известните брандове на пазара. Така поставени нещата може да се помисли и за по-евтините решения, без това да влияе на качеството. По-долу ще разгледаме плюсовете и минусите на евтините и скъпите гуми.

Евтини гуми – какви да купя?

Много хора пренебрегват китайските зимни и летни гуми, макар че те стават все по-добри с напредъка на времето. Разбира се, все още не може да се говори, че гумите от Китай могат да се сравняват с тези на топ производителите, но са решение, когато разполагате с ограничен бюджет. Естествено, китайските гуми, не са единствения възможен избор от евтините гуми.

На пазара има някои по-неизвестни марки, на които да обърнете внимание. Така например, на пазара ще откриете гуми с по-ниско качество с марки Tigar, Kormoran, Debica, Sava и други. Те са далеч по-опростени от предложенията на Michelin, Pirelli или Goodyear, но пък при правилното им използване през сезоните, могат да издържат до 5 годни в бъдещето.

Скъпи гуми – какви са плюсовете им?

Направата на скъпите и маркови гуми, както и съставът им, говорят за високото им качество. Да, това са гуми, които могат да издържат много над 5 години при правилна експлоатация. Името на производителя е важно, когато се избират гуми, стига да разполагате с достатъчно средства, за да можете да си ги позволите. Имайте предвид, че инвестицията в скъпи гуми, ще Ви донесе повече сигурност. Това не са напразно похарчени пари, а добър ход от ваша страна.

Ако все пак управлявате стар автомобил, то тогава няма смисъл да се изхвърляте с високи суми, за да си купите маркови гуми, а е далеч по-добро решението да потърсите продукти от втората лига, за която вече споменахме по-горе в статията ни. Ясно е, че цената говори за качеството и всички най-известни марки надминават скромните възможности на останалите компании.

В обобщение

Евтини vs. скъпи гуми е вечната тема, която се дискутира между шофьорите. Няма как да се отговори еднозначно на въпроса кое от двете решения е по-добро, тъй като всичко зависи от индивидуалния избор и възможностите на водачите. Все пак преценете внимателно какви гуми купувате и избягвайте т.нар. секънд хенд, тъй като той няма да удовлетвори нуждите ви. Желаем Ви успешен избор на гуми и безаварийно шофиране по българските пътища.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес