Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Honda ще намали смъртността в колите си до нула

02 юли 2024, 13:49 часа

Японският производител Honda планира да постигне нулеви нива на смъртност в своите автомобили до 2050 г. Това ще стане с помощта на съвместното предприятие GAC Honda в Китай, като за постигането на тази цел започва активно изследване и наблюдение на психофизичните състояния на водача по време на пътуването.

Honda обединява стил, спорт и динамика в ZR-V

Така в колата могат да бъдат монтирани камери и други средства за събиране на информация за физическото и емоционалното състояние на човека зад волана. Въз основа на тази информация системата ще може както да издава препоръки, така и директно да се намесва в процеса на управление в критични ситуации.

Honda също възнамерява да постигне въглеродна неутралност през целия жизнен цикъл на продукта до 2045 г. (в идеалния случай до 2040 г.). Автомобилният производител също така очаква да стане водещо предприятие в китайската автомобилна индустрия по отношение на производствена и оперативна ефективност.

Още: Автомобилни концерни ще създават съвместно електрически превозни средства

За целта през 2024 г. GAC Honda ще пусне нов завод за производство на електрически превозни средства, който ще позволи обмен на данни и информационна свързаност в различни бизнес-области. Съвместното китайско-японско предприятие ще насърчава инсталирането на усъвършенствани системи за подпомагане на шофирането и усъвършенствани интелигентни кокпити във всички модели превозни средства.

31 мерки: Какво предвижда новият план за пътна безопасност?

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес