Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Петър Мицин отговори на нападките на Антъни Иванов

07 януари 2024, 15:17 часа • 9271 прочитания

Треньорът на родната надежда в плуването Петър Мицин Николай Вакареев отговори на нападките на Антъни Иванов по адрес на неговия състезател. Както е известно, 18-годишният европейски и световен шампион за юноши бе класиран на трето място в анкетата „Спортист на годината“.

Това явно е подразнило Антъни Иванов, който атакува остро Мицин и треньора му в социалните мрежи. Николай Вакареев не остана безучастен и отговори на нападките на плувеца, който в момента е със спрени състезателни права. Специалистът говори пред колегите от БНТ като заяви, че отношението на Иванов е „непочтено“ спрямо състезателите и треньорите, които са го направили известен.

„Страшно обидени сме“

Петър Мицин Николай Вакареев

„Страшно обидени сме от тези неща. Изговориха се куп лъжи и неистини, и то в този спорт, който го направи известен. Това е много непочтено отношение към състезателите и треньорите, които направиха Антъни Иванов известен и са го изградили. Най-вече да говори така против съотборниците си от плуването, да се опитва да омаловажи резултатите“.

„Антъни Иванов говори неистини по адрес на Петър, както и това, че има фалшив световен рекорд. Показвам ви сертификат до президента на Българската федерация по плуване за признаване на световния рекорд на Петър Мицин поставен на 9 юли 2023 година на 400 метра свободен стил. Това е сертификат, който издава световната федерация“, каза Николай Вакареев.

Вчера Петър Мицин бе избран за "Млад спортист на България".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес