Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотно! Злато за България от Световната купа по спортна гимнастика (ВИДЕО)

10 юни 2023, 21:00 часа • 6463 прочитания

България започна достойно представянето си на Световната купа по спортна гимнастика в Осиек, Хърватия! Еди Пенев доказа, че се намира в превъзходна форма, и стана шампион на земя. Българинът изпълни без грешка съчетанието си и получи оценка от 14.100 точки.

За него това е второ злато на този уред след Световната купа във Варна в края на месец март. Другият ни състезател Кевин Пенев - брат на Еди, завърши на 8-о място на финала на земя с 12.500 точки. Сребърният медал стана притежание на Ахмет Йондер от Турция, а трети е Кристофър Месарош (Унгария).

 

Йордан Александров се класира шести на финала на успоредка. Носителят на сребърното отличие от Световната купа във Варна получи за изпълнението си 14.133 точки. Той успя да изпревари олимпийския медалист, световен и европейски шампион на прескок Артур Давтян (Армения).

На успоредка шампион стана Иля Ковтун (Украйна), а на кон с гривни златото взе Гагик Хачикян (Армения). При жените на прескок и на смесена успоредка първи са съответно Джорджия Годуин (Австралия) и Наоми Висер (Нидерландия). Утре са финалите на останалите пет уреда, а България ще има финалисти само на прескок при мъжете - Божидар Златанов и Еди Пенев.

Награждаване - финал - земя!!!

Публикувахте от Българска федерация по гимнастика в Събота, 10 юни 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес