Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След Рикиардо: Един от най-опитните пилоти се сбогува с Формула 1

26 септември 2024, 17:46 часа • 501 прочитания

Мексиканският пилот в редиците на Ред Бул Серхио Перес вероятно ще обяви своето оттегляне от Формула 1 по време на предстоящото Гран При на Мексико, съобщава Sports Illustrated. Според изданието планът за напускане на Перес е предназначен да се избегне публично уволнение, както и да сведе до минимум неблагоприятното въздействие върху пазарния дял на "биковете", особено в Северна и Южна Америка.

Чеко Перес слага край на кариерата си!

Въпреки че само преди месеци Перес подписа двугодишно удължаване на договора си, слуховете, че той е на път да напусне отбора, звучат съвсем резонни. Тези новини идват на фона на слабото представяне на мексиканеца през настоящия сезон. Той изостава твърде много на совя съотборник Макс Верстапен, което пряко влияе на надпреварата при отборите. Преди 2 седмици Макларън изпревари австрийския тим в класирането.

Серхио Перес

Този ход ще даде на Ред Бул възможност да се огледа за нов пилот, който през следващия сезон да застане до Верстапен. Въпреки многомилионните си програми за кариерно развитие на млади състезатели, към момента тимът не разполага с някой, който да отговаря на очакванията. Преди дни шефът на отбора Кристиан Хорнер коментира ситуацията около пилота на Мерцедес Джордж Ръсел, чийто договор изтича след края на следващата година. Тези негови коментари потвърждават, че Ред Бул е готов да търси извън собствения си резерв от пилоти за развитие.

ОЩЕ: Точката, която може да реши шампионата във Формула 1   

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес