Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силвия Дънекова се съмнява, че някой от федерацията ни я е натопил

28 април 2017, 09:12 часа • 2210 прочитания

Всяка една допинг процедура се стартира по сигнал, донос. Влезем ли в дело пред арбитраж, УАДА ще е принудена да каже откъде е сигналът. Това каза Георги Стефанов, адвокат на състезателката ни в дисциплината стийпълчейз Силвия Дънекова, която беше спряна от участие на Олимпиадата в Рио уж заради положителна допинг проба.

Дънекова коментира само, че има подозрение откъде е дошъл сигналът. Доносът е от някой от федерацията, от високо ниво, подчерта Стефанов. Има 14 дни срок за обжалване и ще се радваме, ако има такова, защото ще сме сигурни, че е донос, добави адвокатът, а Силвия Дънекова заяви пред Нова телевизия, че би била шокирана при такова развитие.

Първата проба на Силвия Дънекова – т.нар. „А” проба, е отрицателна. Това заяви категорично адвокатът ѝ Георги Стефанов. По думите му двамата с Дънекова разполагат с технически документ, който показва как трябва да изглежда проба – но така не изглежда „положителната” проба, която се оказа невярна.

И Стефанов, и Дънекова потвърдиха, че никой не им е казал нищо за т.нар. „Б” проба, което навява на мисълта, че и тя е отрицателна.

Фактът, че девет месеца все още не зная какво се случва, ме постави под огромно напрежние. Това напрежение не ми дава възможност да се зарадвам.

По думите на Дънекова шест месеца Международната асоциация на федерациите по лека атлетика (IAAF) шест месеца се е бавила с решението, след като преди това случаят е бил при УАДА и МОК, но комитетът го е прехвърлил на IAAF по целесъобразност.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес