Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отлично! България със злато и два сребърни медала от Световната купа във Варна (СНИМКИ)

29 май 2023, 00:10 часа • 5042 прочитания

България се представи достойно на Световната купа по спортна гимнастика във Варна! След като Еди Пенев стана шампион на земя, Йордан Александров завоюва среброто на финалите на успоредка и на висилка. Така националите приключват надпреварата с три отличия.

Пенев изпълни страхотно съчетанието си, за което получи най-високата оценка от 14.366 точки. Негови подгласници са Ботонд Молнар (Унгария) и Емил Ахмeджанов (Казахстан). Фаворитът за първото място, бронзовият олимпийски медалист от Игрите в Токио 2020 на прескок Артур Давтян, остана извън тройката. ОЩЕ: Голям успех за България на Световното първенство по спортна гимнастика

Александров пък изигра отлично съчетанието си на успоредка и получи оценка от 14.233 точки. Първи със същия резултат е Расулжон Абдурахимов от Узбекистан, който обаче има повече за изпълнение 8.733 срещу 8.533, въпреки че българинът има по-висока трудност - 5.700 срещу 5.500. Другият ни представител Божидар Златанов допусна грешки в началото и остана на четвърта позиция. На прескок той завърши на същото място. 

В последния финал на висилка Йордан Александров отново беше много стабилен и с 13.733 точки грабна сребърното отличие. Той беше награден от легендата на българската спортна гимнастика и олимпийски вицешампион на халки от Атиня 2004 Йордан Йовчев. Пенев от своя страна се нареди шести. Победител е Софус Хегемснес (Норвегия), а бронза взе Давид Вечернеш (Унгария).

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!!!България с три медала от световната купа във Варна!!! Еди Пенев със злато на земя! Йордан...

Публикувахте от Българска федерация по гимнастика в Неделя, 28 май 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес